Del II – Så får du publicitet

Inledning

Det finns inget mystiskt hokus pokus med att skapa publicitet för sitt företag. Medierna är ständigt på jakt efter nyheter och tips som intresserar deras läsare, lyssnare eller tittare. Faktum är att de inte skulle överleva utan den information de får från företagen. Genom att ta reda på vilken typ av information medierna är i behov av och ge den till dem, har du kommit hundra procent närmare publicitet än de av dina konkurrenter som väljer att ligga på sofflocket – och det är många det, de flesta faktisk. Börja med att avsätta en plats för dessa visdomsord i ditt ”PR-huvud”:

Medierna värderar alltid all information utifrån vad som är intressant för läsarna, tittarna eller lyssnarna. Det är alltså dem du ska sätta i första rummet, inte i första hand det som är intressant för ditt företag.

Detta återkommer vi till senare i den här delen. Först ska vi gå igenom vad som utmärker en nyhet, vilka händelser som kan bli nyheter i ditt företag och hur du bär dig åt för att skapa publicitet trots att du inte har någon direkt nyhet att komma med.

© 2009 Copyright: Bernd Schmitz

Mångfaldigande av innehållet i PR-handboken, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrätt förbjuden utan medgivande av författaren.

Telefon

+46 (0)70 931 40 50